boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Sinterklaassoep met een bladerdeegzakje

    Met deze Sinterklaassoep krijgen de kinderen ook nog wat vitamines binnen!

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de tomaten, sjalotten, knoflook en bosui in een ovenschaal.
    • 2. Strooi hier zeezout en olijfolie over en zet voor 20 minuten in de oven. Maak de soep af door alles te pureren en te bestrooien met basilicum.
    • 3. Laat het bladerdeeg kort ontdooien, niet te lang anders wordt bladerdeeg te zacht om goed te vormen.  Steek er een zo groot mogelijke cirkel uit.
    • 4. Maak de vulling van de gedroogde tomaatjes, bosui, doperwtjes, kleine blokjes kaas en oregano. Schep op het bladerdeeg en vouw de uiteinden samen tot een zakje.
    • 5. Plaats de zak van Sinterklaas meteen op het bakpapier. Snijd dunne reepjes van het overige bladerdeeg en rol op tot ‘touwen’. Maak hier de zakjes mee dicht.
    • 6. Besmeer de zakjes met geklutst ei en bak ze in ± 16- 20 minuten gaar onderin de oven.

    Waardeer dit gerecht