boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Sinterklaas rocky road

    Pepernoten en allerlei snoepgoed over? Zo kun je nog even lekker nagenieten van Sinterklaas!

    Instructies

    • 1. Breek de chocolade in stukjes en leg ze in een vuurvaste kom boven op een pan met een laagje water.
    • 2. Verwarm het water en smelt zo de chocolade (au bain-marie). Laat dit een beetje afkoelen. Smelt eventueel in losse kommetjes een andere kleur chocolade: wit of puur, zodat je er een mix van kleuren van kunt maken.
    • 3. Bedek een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 cm met bakpapier. Zet ondertussen alvast alle ingrediënten klaar: breek schuimpjes, taaitaai of speculaas in stukjes.
    • 4. Strooi alvast wat pepernoten over de bakvorm. Giet dan de gesmolten chocolade eroverheen. Bijvoorbeeld eerst de pure chocolade en daarna de melkchocolade om de gaten op te vullen voor een leuk effect. Verdeel dan al je snoepgoed gelijkmatig over de bakvorm en duw het in de chocolade.
    • 5. Zet de bakvorm in de koelkast om volledig (en sneller) op te laten stijven. Til de rocky road als deze volledig opgesteven is gemakkelijk uit het bakblik door het aan de randen van het bakpapier vast te houden. Snijd vervolgens met een hakmes in 24 stukjes.

    Waardeer dit gerecht