boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Sinterklaas-cupcakes

  Samen bakken met je kinderen is een feest. Helemaal als er zulke gezellige cupcakes uit de oven tevoorschijn komen.

  Instructies

  • 1. Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker. Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.
  • 2. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten op 175 graden gaar. Doe de zachte boter (niet gesmolten, maar op kamertemperatuur) in een kom en mix tot een luchtige, smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
  • 3. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen mengen en de textuur en de kleur veranderen! Voeg als laatste het hete water en het vanille-extract toe. Je kunt de botercrème kleuren met een drupje kleurstof. Voeg enkele druppels toe tot de gewenste kleur is bereikt. Spuit de botercrème op de cupcakes met een spuitzak en een gekarteld spuitmondje. Als versiering maak je bijvoorbeeld een mijter en een wortel. Gebruik altijd poedersuiker als je de fondant gaat kneden zodat de fondant niet aan je werkblad vast blijft kleven. Vorm naar eigen inzicht je versiering en plak het vormpje met wat water vast aan de witte ondergrond.

  Waardeer dit gerecht