boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Salade met mozzarella en koolzaadolie

  Deze frisse salade is een heerlijk voorjaarsgerecht met pure ingrediënten en rijpe bonen. Bjorn eet hem het liefst op een warme avond in de tuin.

   

  Instructies

  • 1. Was de peterselie en verwijder de stelen.
  • 2. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Doe de peterselie in het kokende water en laat dit een minuut koken.
  • 3. Haal de peterselie uit de pan en spoel het in een zeef met koud water. Pureer de peterselie vervolgens met een blender. Bewaar de peterseliecrème in een apart schaaltje.
  • 4. Pureer dan de appel, het halve sjalotje, de wijn, de honing en de azijn in de blender. Laat het mengsel een half uur trekken. Kook ondertussen de asperges, peultjes, sperziebonen, snijbonen en doperwten. Laat de groenten daarna afkoelen.
  • 5. Giet het mengel na een half uur trekken door een zeef in een schaal. Klop hier vervolgens de koolzaadolie doorheen. Het is belangrijk dat je dit doet onder voortdurend kloppen. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • 6. Rooster de sla in een bakpan met een klein beetje olie, peper en zout. Doe de sla met alle groenten in een kom en voeg hier het mengsel van koolzaadolie en appel aan toe. Meng het geheel goed. Verdeel vervolgens de groenten over de borden en pluk met de vingers de mozzarella los en verdeel dit over de salade. Breng op smaak met zout en peper.

  Waardeer dit gerecht