boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Salade van gegrilde aubergine, mozzarella en knoflookcroutons

    Steek de barbecue maar aan. Deze salade met een vleugje barbecue is een goede compagnon.

    Instructies

    • 1. Verwijder de schil van de knoflooktenen. Knijp een teen knoflook uit en meng dit met de olijfolie en de balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
    • 2. Verwijder het kroontje en snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Marineer de plakken aubergine 10 minuten in 2/3 van de dressing en houd de rest van de dressing apart.
    • 3. Snijd het stokbrood in sneetjes van 2 cm dik, halveer de tomaten en snijd de bollen mozzarella in dikke plakken.
    • 4. Gril de paprikaatjes 3 á 4 minuten om en om op de barbecue of de contactgrill. Laat ze afkoelen en verwijder de stengel met zaadjes.
    • 5. Gril de aubergine 3 á 4 minuten om en om op de barbecue of contactgrill.
    • 6. Gril de sneetjes stokbrood 1 á 2 minuten op de barbecue of contactgrill en draai halverwege om.
    • 7. Snijd de knoflookteen doormidden en wrijf de warme sneetjes brood in met de knoflookteen.
    • 8. Verdeel de kropsla, de gegrilde groente, de kappertjes en de tomaten over de borden en besprenkel de dressing hierover. Verdeel als laatst de mozzarella en de knoflookcroutons over de salade.

    Waardeer dit gerecht