boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Rode kool met krokante speklapjes en sinaasappeljus

    Rode kool en appeltjes lijken bij elkaar te horen, maar met deze sinaasappeljus doet hij het ook heel goed.

    Instructies

    • 1. Kook de rijst en verwarm de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 2. Snijd de sinaasappel in tweeën, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in 4 plakken.
    • 3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan, kruid de speklapjes met peper en zout en bak ze, afhankelijk van het gewicht, in een paar minuten goed gaar en krokant. Bak de plakken sinaasappel de laatste minuut even mee.
    • 4. Zet het vuur laag en haal de speklapjes en sinaasappel uit de koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg het sinaasappelsap en de sojasaus toe aan het overgebleven vet in de koekenpan en roer op laag vuur tot een egale jus.
    • 5. Maak de borden op met de rijst, rode kool en speklapjes en verdeel de sinaasappeljus hier overheen.

    Waardeer dit gerecht