boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Rijst met pikante speklapjes

    Instructies

    • 1. Leg de speklapjes in een schaal.
    • 2. Vermeng de ketjap met de sambal en bestrijk hiermee de speklapjes rondom.
    • 3. Laat staan tot verder gebruik.
    • 4. Breng een pan met een liter water en het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de rijst in 8 minuten gaar.
    • 5. Giet af en laat in afgesloten pan staan.
    • 6. Verwarm twee eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes aan beide kanten op middelhoge stand mooi bruin.
    • 7. Schenk het overtollig vet uit de pan, voeg een paar eetlepels water toe en laat de speklapjes in circa 5 minuten per kant op lage stand gaar stoven.
    • 8. Verwarm de rest van de olie in een andere pan en roerbak de prei en kurkuma 5 minuten.
    • 9. Voeg de rijst toe en roerbak nog een paar minuten mee.
    • 10. Snijd de speklapjes in repen en serveer bij de gebakken rijst.

    Waardeer dit gerecht