boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Ribkarbonade met appelchutney naar idee van Yvonne

    Deze appelchutney van YvonneKiewiet (61) uit Weheden Hoorn is heerlijk voor over de gegrilde karbonade’s.

    Yvonne: “Ik heb dit recept van mijn vriendin Dicky. Zij is dol op koken, ik ben meer van het leuk verpakken en aankleden van de tafel. Deze chutney is erg lekker bij varkensvlees, maar ook bij kip en bij een kaasplankje. Ik maak altijd een grote hoeveelheid. Dan weet ik zeker dat er wat overblijft.”

    Tip: Deze chutney bewaar je in gesteriliseerde jampotten en is dan ongeveer drie maanden houdbaar. Potten steriliseer je door ze 15 minuten te koken in een grote pan water. Vul de afgekoelde potten met chutney, draai de dop erop en zet ze een poosje ondersteboven neer.

    Instructies

    • 1. Snipper de uien en fruit ze in olie in een grote koekenpan. Voeg kerriepoeder en cayennepeper toe.
    • 2. Laat de uien op laag vuur zacht worden.
    • 3. Schil de appels in kleine blokjes.
    • 4. Doe appelsap, ciderazijn, laurierblaadje en suiker bij de uien en breng dit aan de kook. Laat pruttelen tot de suiker is opgelost.
    • 5. Voeg de appelblokjes en de rozijnen toe. Zachtjes mee laten koken totdat de appels zacht zijn. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
    • 6. Laat de chutney afkoelen en serveer ‘m bij op de barbecue gegrilde ribkarbonades.
    • 7. Eet smakelijk!

    Waardeer dit gerecht