boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  De Hollandse Burger van René Pluijm

  De authentieke slagersburgers zijn uitgeroepen tot beste product van het jaar in de categorie vlees. Tijd voor een feestje. Geniet ervan met deze Hollandse Burger van René Pluijm!

  Instructies

  • 1. Gebruik per persoon één of twee burgers. Je kunt ook kleinere burgertjes maken als borrelhap of je gasten een beetje van alles laten proeven. Ook kan het gaaf zijn om ‘open’ burgers te serveren, dus niet afgesloten met brood.
  • 2. Wil je de burger gevuld met kaas? Kies dan een kaas naar voorkeur, de een houdt van pittig, de ander van romig. Zo is ’t leven! Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt de burger ook zonder kaas gebruiken!
  • 3. Verdeel de burgers op het aanrecht of plank. Als je de kaas tussen de burgers wilt kun je ervoor kiezen twee burgers per persoon te gebruiken of één burger in tweeën te verdelen. Rol ze dan even plat en rond.
  • 4. Leg op vier van de plakjes wat kaas en daarop de overgebleven vier burgers en druk de randjes goed aan. Zet de burgers in de koelkast om stevigheid te krijgen en maak ondertussen de saus. Dat doe je heel eenvoudig; de ingrediënten snijden en mengen met mayonaise.
  • 5. Als het tijd is om te eten: de burgers aan de buitenkant mooi bruin bakken of grillen. De kunst is om dit mooie vlees niet te doorbakken, dat gaat ten koste van smaak! Na het kort om en om bakken de burgers in aluminiumfolie wikkelen of op een warme plek (80 graden Celsius) wegzetten.
  • 6. De broodjes licht beboteren en even grillen, daarna beleggen met sla, tomaat en een lepeltje saus. Nu kunnen de burgers erbovenop en eventueel een kapje brood. De bedoeling is dat de kaas mooi smelt zodra je een hap neemt!

  Waardeer dit gerecht