boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Restjespizza van Sil Lugtmeijer: Pizza hete kip

    Wat moet je toch met al die restjes eten? Pizzabakker Sil Lugtmeijer maakt er pizza van! Je kunt pizza’s met allerlei lekkers beleggen, als je maar van het volgende basisrecept uitgaat:

    Basisbodem

    Zeef 500 gram bloem (type 00) tot een hoopje en maak hierin een kuiltje. Voeg een snufje zout toe. Meng in een schaaltje 25 gram verse gist met 250 ml lauwwarm water tot een glad mengsel. Giet het gistmengsel in het kuiltje in de bloem. Kneed dit vervolgens tot een soepele en elastische bol deeg. Leg de bol in een kom, dek af met een handdoek laat op een warme plek 3 uur rijzen. De bol is dan ongeveer in volume verdubbeld.

    Basissaus

    Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan en voeg 1 uitgeperste knoflookteen toe. Bak de knoflook bruin en neem deze uit de pan. Voeg dan 1 kg tomatenblokjes, 1 snufje suiker en 1 theelepel gedroogde oregano toe. Breng op smaak met zout en peper en laat de saus in 25 minuten al pruttelend indikken op laag vuur.  Neem de pan van het vuur en roer 3 à 4 basilicumblaadjes erdoor.

    Basisbereiding

    Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius (gasovenstand 7). Smeer een bakplaat in met olie. Rol vervolgens de deegbal uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dikte van 1 cm. Leg de deeglap op de ingevette bakplaat, voorzie ‘m van een dunne laag saus en begin maar met beleggen. Schuif de pizza daarna in de voorverwarmde oven en na 20 minuten is het eten klaar!

    Instructies

    • 1. Bak of kook de kipblokjes en voeg naar eigen smaak chilisaus toe. Smeer een dunne laag pizzasaus over de bodem. Leg daarna gelijkmatig de plakjes mozzarella, de wortel en de kip erop. Bestrooi tot slot met geraspte kaas en schuif de pizza de oven in.

    Waardeer dit gerecht