boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Pizza met minder zout

  Als je wilt minderen met zout is een kant-en-klaar exemplaar niet zo slim. De oplossing: maak er zelf een!

  Instructies

  • 1. Los de gist en de suiker op in het lauwe water. Voeg in een kom de bloem en de Italiaanse kruiden toe en maak een kuiltje in het midden waarin je het gistmengsel giet. Meng door elkaar en voeg tenslotte de olijfolie toe. Kneed er een deegbal van en zet deze drie kwartier weg zodat hij verdubbelt.
  • 2. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg de tomatenpuree en knoflook toe.
  • 3. Voeg na een paar minuten de in stukken gesneden tomaten en de Italiaanse kruiden toe en laat even koken zodat het vocht verdampt en de saus dikker wordt. Maak de saus eventueel fijn in de blender en voeg zo nodig peper toe.
  • 4. Rol de deegbal uit tot een pizzabodem. Gebruik een beetje bloem om plakken tegen te gaan. Beleg de bodem met een flinke eetlepel tomatensaus en vervolgens met de champignons, uit en paprika.
  • 5. Verdeel hier de verse geitenkaas over en schuif de pizza gedurende 10 minuten in een gloeiendhete oven. Als hij eruit komt kun je er nog wat rucola en eventueel een beetje lekkere olijfolie over verdelen.

  Waardeer dit gerecht