boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Physalis bessen crumble

    Heb je een lekker toetje nodig? Maak dan deze physalis bessen crumble. Om je vingers bij af te likken!
    Tip! Laat voor een suikervrij gerecht de suiker weg. De crumble smaakt minder zoet maar is nog steeds smakelijk.
    Tip! Serveer de physalis crumble lauwwarm.

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de mango langs weerszijden van de pit of gebruik een mangosnijder. Snijd vervolgens een aantal reepjes in de pitloze stukken vruchtvlees, zonder door de schil heen te snijden. Doe dit daarna ook in de dwarsliggende richting, zodat er blokjes ontstaan. Lepel daarna de gesneden blokjes uit de mangoschil.
    • 2. Snijd de peer in blokjes. Verwijder het papieren omhulsel van de physalis bessen en was de bessen daarna. Snijd de limoen in tweeën. Knijp het sap uit de vrucht.
    • 3. Meng de mango, de peer en de physalis bessen en voeg de vanillesuiker, de kaneel en het sap van de limoen toe. Kneed de bloem samen met een snufje zout door de koude boter, zodat er een kruimelige substantie ontstaat. Meng ook de suiker en de havermout erdoorheen.
    • 4. Verdeel het fruit over de schaaltjes en schep het kruimelmengsel erop. Zorg dat het fruit goed bedekt is. Bak de crumble in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

    Waardeer dit gerecht