boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Pepernoten-tiramisu

    Deze tiramisu van pepernoten geeft ouders voldoende energie om er een lange spelletjesavond van te maken.

    Instructies

    • 1. Breek de chocolade in stukjes en doe alles in een vuurvaste kom
    • 2. Plaats de kom boven een pan zacht kokend water en zorg ervoor dat de kom het water niet raakt
    • 3. Roer af en toe door totdat de chocolade helemaal is gesmolten
    • 4. Splits de eieren
    • 5. Klop de eierdooiers en de suiker los met de mixer
    • 6. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap de vanille eruit
    • 7. Doe dit bij de eierdooiers en schep zeer rustig de mascarpone en de gesmolten witte chocolade erdoor
    • 8. Klop in een andere schaal de eiwitten stijf en voeg ze toe aan het mascarponemengsel. Zet dit mengsel meteen in de koeling
    • 9. Doe de espresso in een plat bakje
    • 10. Dip de (gewone) pepernoten even in de koffie en maak in elk glas een bodem van pepernoten
    • 11. Schep hier een dun laagje van het mascarponemengsel op
    • 12. Leg er dan weer een laag pepernoten op en ga zo verder met afwisselen totdat alle glazen vol zijn
    • 13. Zet de glazen in de koelkast om verder op te stijven. De tiramisu moet minstens 3 uur in de koelkast staan. Hoe langer de smaken met elkaar kunnen vermengen, hoe smakelijker het is
    • 14. Strooi vlak voor het serveren wat chocolade- en gewone pepernoten over de glazen

    Voedingswaarde

    • 750 kcal

    • 49 vet (g)

    • 65 koolhydraten (g)

    • 13 eiwit (g)

    Waardeer dit gerecht