boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Pastataart met tomatensalade van Joke en René Pluijm

    Gekookte pasta gooien we niet weg natuurlijk. René Pluijm maakt er gewoon een heerlijke pastataart van. Mama Joke Pluijm maakt op haar beurt een kruidige dressing van oude kruidenplantjes.

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven tot 180 graden Celsius
    • 2. Kook de pasta gaar, giet ´m af en schep de courgette, de paprika, de pijnboompitten, de rozemarijn, de basilicum, de knoflook en de rode ui erdoor
    • 3. Doe in de eieren, de kaas en de melk in een grote kom. Roer alles goed door elkaar en schep de pasta erdoor
    • 4. Vet een cakevorm in met een dun laagje olijfolie en bekleed met de blaadjes bladerdeeg. Zorg dat het deeg ruim over de rand hangt om de taart straks dicht te kunnen vouwen
    • 5. Schep de pasta erin en vouw de taart dicht
    • 6. Zet de taart 30 tot 45 minuten in de oven
    • 7. Haal de taart eruit als de bovenkant bruin is, keer ‘m om en zet ‘m omgekeerd zonder taartvorm nog een kwartier in de oven
    • 8. Haal de taart eruit als de bovenkant bruin is. Serveer direct
    • 9. Maak de dressing door alle ingrediënten te blenden met de keukenmachine
    • 10. Maak de tomatensalade door de trostomaten in grote stukken te snijden en de cherrytomaten te halveren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet de dressing eroverheen. Serveer de salade bij de pastataart.

    Voedingswaarde

    • 555 kcal

    • 28 vet (g)

    • 59 koolhydraten (g)

    • 16 eiwit (g)

    Waardeer dit gerecht