boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Pasta carbonara van Feliciana Cacciapuoti

  Bij authentieke pasta hoort een échte Italiaanse pastasaus. Zangeres en kookliefhebber Feliciana Cacciapuoti deelt haar familierecept voor pasta carbonara. 

  “Ik maak minstens 4 keer per maand pasta carbonara, mijn favoriete saus. Het is het eerste recept dat ik van mijn Italiaanse vader heb leren maken. Hij is afkomstig uit de buurt van Napels en kreeg het recept van zijn moeder toen hij 30 jaar geleden nét in Nederland was komen wonen. De Nederlandse keuken met aardappels en gekookte groenten vond hij maar niets, dus hij vroeg aan zijn moeder of zij hem snel kon leren om wat mak- kelijke Italiaanse gerechten te maken. En dat is heel bijzonder, want de recepten gaan meestal over van moeder op dochter. Italiaanse mannen staan nu eenmaal bijna nooit in de keuken! Zoals het recept hier staat omschreven is zoals mijn oma het maakt. Ik varieer ook wel eens. Soms laat ik het bosuitje weg. Of ik neem Italiaanse salami in plaats van spekjes. De crème fraîche vervang ik af en toe door de Italiaanse kaassoort ricotta. In sommige families wordt de saus gemaakt met een rauw ei. Ik doe dat eigenlijk bijna nooit. Het ei kan namelijk gaan schiften en dan is de saus niet lekker meer.

  Ik kook zelf graag en vaak. Dat is toch de Italiaanse in mij. Niets is leuker dan een grote tafel vol met mensen en lekker eten.
Ik houd ook een foodblog bij en ik hoop ooit een kookboek te kunnen maken vol familierecepten.”

  Meer weten? www.felicianascookbook.tumblr.com

  Instructies

  • 1. Verhit een pan met 2,5 liter water voor de pasta. Zet ondertussen een koekenpan met een scheut olijfolie op het vuur en bak hierin de spekjes goed bruin.
  • 2. Voeg na 4 minuten de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar.
  • 3. Breng op smaak met peper en zout en zet de saus op laag vuur. Blijf goed roeren!

  • 4. Doe de pasta in het kokende water en kook de pasta gaar volgens de omschrijving op de verpakking.
  • 5. Giet de pasta af en roer de saus en de pasta door elkaar.
  • 6. Serveer de pasta carbonara direct met de bosuitjes en de Parmezaanse kaas.

  Waardeer dit gerecht