boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Pannenkoek-cadeau

    Bij Sinterklaas horen cadeautjes. In deze pannenkoek zit een wel erg smakelijke verrassing.

    Instructies

    • 1. Klop de eieren los in een beslagkom. Voeg de gezeefde bloem en de melk er beetje bij beetje bij. Klop totdat er geen klontjes meer zijn en voeg het zout toe.
    • 2. Bak in een warme koekenpan op middelhoog vuur ongeveer 8 pannenkoeken van dit beslag.
    • 3. Vet de pan voor het bakken in met boter of olie.
    • 4. Wanneer de randjes van de pannenkoek van de kant loslaten draai je hem om. Maak de pannenkoeken niet te dik, dan lukt het straks niet om ze samen te binden. Houd de pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven op 80 graden Celsius of op een bord bovenop een pan met water dat tegen de kook aanzit.
    • 5. Snijd de champignons in niet al te grote stukjes en bak deze even aan in een koekenpan met een beetje olie zodat het vocht uit de champignons verdampt.
    • 6. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Bak de bloem enkele minuten zachtjes mee zodat deze gaart. Voeg al roerend de kippenbouillon toe totdat je een dikke saus hebt. Let op: je hoeft niet alle bouillon te gebruiken.
    • 7. Draai het vuur laag, want de saus heeft de neiging aan de onderkant aan te bakken.
    • 8. Roer de gebakken champignons door de ragout. Mocht de ragout te dik worden, dan kun je weer een beetje bouillon toevoegen.
    • 9. Roer tenslotte de fijngesneden bieslook door de bouillon en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
    • 10. Leg een pannenkoek op een bord en schep in het midden een schepje champignonragout. Pak nu alle uiteinden samen en bindt het pakketje samen met een lint. Serveer direct.

    Waardeer dit gerecht