boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Paleispannenkoeken uit Suriname

  Jada (9) uit Rotterdam trakteert de koning op een tropische verrassing. “Deze Surinaamse pompoenpannenkoeken zijn oranje, gezond én met extra veel groenten gevuld. Zo worden de koning, koningin en prinsesjes niet dik.”

  Instructies

  • 1. Schil, was en snijd de pompoen. Kook de stukken in een ruime hoeveelheid water in zo’n 15 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet, maar vang het kookvocht op. Pureer de pompoen.
  • 2. Doe het meel in een kom en het kookvocht van de pompoen erbij. Mix totdat het beslag glad, maar niet te dun is. Roer de pompoenpuree erdoor en voeg wat zout toe. Smelt de boter en schenk dit bij het beslag.
  • 3. Verwarm een vetvrije koekenpan en bak elke pannenkoek van een laagje beslag. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai je ‘m om. Let op, je hoeft geen boter meer in de pan te doen.
  • 4. Snijd de broccoli in roosjes, de wortel, paprika’s en spitskool in reepjes, de knoflook en ui in kleine stukjes en de geschilde gember in grove stukken. Gember is hier puur een smaakmaker, die je er later gemakkelijk uit kunt vissen.
  • 5. Bak in de olijfolie eerst de ui en knoflook, voeg na een paar minuten de gember toe. Hussel even. Doe de broccoli en wortel erbij, en na 5 minuten de paprika’s en de spitskool. Voeg wat zout naar smaak toe.
  • 6. Laat de groenten zo’n 5 tot 10 minuten smoren, met de deksel op de pan. Knapperig zijn ze het lekkerst. Vul elke pannenkoek met Jada’s groentevulling.

  Waardeer dit gerecht