boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Paksoistamppot met rundvlees van Saskia van de Laar

  Saskia van de Laar: “Ik experimenteer eigenlijk nooit met paksoi, maar maak er altijd hetzelfde van: namelijk stamppot. Gek genoeg staat paksoi niet bovenaan het  favorietenlijstje, maar wordt dit recept wel met smaak door iedereen opgegeten. Als ik veel tijd heb, maak ik de rendang of het stoofvlees zelf. Heb ik die tijd niet, dan eten we er braadworstjes of blinde vinken met jus uit een zakje bij.”

  Instructies

  • 1. Schil, was en kook de aardappelen in ruim water. Verwarm de rendang op laag vuur of in de oven. Bak ondertussen in een grote pan de spekjes uit.
  • 2. Pers boven het vet de tenen knofl ook uit en voeg de ui toe. Laat dit op laag vuur zacht worden. Snijd het kontje van de paksoistruiken en snijd de rest zeer fijn. Houd de stelen en de bladeren apart.
  • 3. Doe de fijngesneden stelen bij de ui. Voeg de ketjap en de kerrie toe. Voeg op het laatst de fijngesneden paksoibladeren toe, omdat deze maar heel even nodig hebben; anders worden ze te slap.
  • 4. Giet de aardappelen af zodra ze klaar zijn. Laat ze even droogstomen en stamp ze tot een puree. Voeg, indien nodig, melk en/of crème fraîche toe. Roer tot slot de paksoi door de aardappelpuree en serveer met de rendang.

  Waardeer dit gerecht