boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Omelet met kliekjes Nicky Corts – van Raam

    Nicky Corts – van Raam maakt deze omelet met kliekjes, ideaal om de koelkast mee leeg te maken. Alle kliekjes kunnen erin!

    “Mijn man Conrad en ik hebben een biologisch pluimveebedrijf. Bij ons liggen er dus dagelijks verse eieren in het eiermandje. Ik maak dan ook graag en vaak een omelet. Het liefst elke dag! Dat gebeurt niet, hoor, want dan beginnen mijn man en zoons Marc en Rick te protesteren. Deze omelet staat één keer per week op het menu. Ik serveer er altijd gebakken aardappels en spinazie bij, omdat een stuk omelet voor mijn grote eters niet genoeg is.”

    Instructies

    • 1. Klop de eieren los in een kom.
    • 2. Voeg peper, zout en Provençaalse kruiden toe naar smaak en roer de ham en de aardappelblokjes erdoor
    • 3. Smelt 1 klontje boter in een grote koekenpan.
    • 4. Bak de paprikablokjes kort aan.
    • 5. Voeg het tweede klontje boter toe en laat het smelten.
    • 6. Doe dan het eiermengsel erbij.
    • 7. Bestrooi de omelet met de geraspte kaas en doe een (spat)deksel op de pan.
    • 8. Draai het gas halfhoog en laat de omelet in 6 minuten rijzen en luchtig worden.
    • 9. De omelet is klaar als de bovenkant droog is geworden door de warmte in de pan.
    • 10. Kleine eters hebben genoeg aan een stuk omelet met wat sla en brood.
    • 11. Grote eters kunnen kiezen voor gekookte aardappels en spinazie.

    Waardeer dit gerecht