boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Nadine’s Mazzelpof

  Als Nadine Kuipers (25) uit Groningen niet met haar neus in de boeken zit voor haar studie aan de Rijksuniversiteit Groningen, dan staat ze in de keuken en bakt ze de meest fantastische zoete streekgerechten, zoals deze Mazzelpof. Een Groningse poffert. 

  Met dit recept won Nadine de heuse poffert-bakwedstrijd van Landgoed Borg Verhildersum in Leens

  Instructies

  • 1. Begin met de vulling en doe alle kleingesneden vruchten in een kom. Voeg de sinaasappellikeur, de rasp en het sap van één schoongeboende sinaasappel toe en roer goed. Laat dit minstens een halve dag wellen.
  • 2. Laat vervolgens uitlekken in een zeef en vang het vocht op. Splits de eieren. Klop het eiwit schuimig, voeg een snufje zout toe en zet het even aan de kant. Doe de basterdsuiker en de gembersiroop bij de eidooiers en klop dit ook schuimig.
  • 3. Zeef het bakmeel samen met een snuf zout, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en kruidnagelpoeder boven een kom. Roer het geklopte dooiermengsel met de melk, de gesmolten boter en 2 eetlepels van het opgevangen vruchtennat door de droge bestanddelen tot een stevig beslag. Je kunt eventueel wat extra melk toevoegen om het beslag te binden. Maak het niet te vloeibaar, anders zinken de vruchten tijdens het garen.
  • 4. Doe wat bloem in een kom en hussel daar de uitgelekte vruchtjes door. Doe vervolgens deze vruchtjes samen met de gehakte walnoten en de rasp van de tweede sinaasappel bij het beslag. Roer meteen goed door. Spatel daarna het eiwit voorzichtig door het mengsel.
  • 5. Vet de pofferttrommel en de deksel goed in met boter en bestrooi de binnenkant met sesamzaad. Doe dan voorzichtig lepel voor lepel het beslag in de vorm. Vul de vorm voor drievierde en sluit af met de deksel.
  • 6. Zet de pofferttrommel in een pan met water. Het is belangrijk dat het water onder de rand van de trommel blijft. Zet de pan op een laag pitje. De poffert moet zachtjes garen.
  • 7. Zet na anderhalf uur het vuur uit, en laat de poffert nog 10 minuten in het water staan. Haal daarna de vorm uit de pan en haal de deksel eraf. Laat hem nog nu nog een keer 10 minuten staan.
  • 8. Stort de poffert dan op een bord en laat het afkoelen. Bestuif hem met poedersuiker.

  Waardeer dit gerecht