boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Mousse au chocolat met aardbeiencreme

    Instructies

    • 1. Smelt, in een klein pannetje op een lage stand, de chocolade in de koffie en Grand marnier al roerend. Dit kan ook in glazen bakje in de magnetron, 1 minuut op 400 watt
    • 2. Splits de eieren. Klop 2 eidooiers romig en licht van kleur. Bewaar de andere 2 eidooiers voor een omelet of roerei
    • 3. Neem de chocolade van de warmtebron en roer het dooiermengsel door de gesmolten chocolade
    • 4. Klop de 4 eiwitten stijf met een snufje zout
    • 5. Klop de slagroom stijf met de suiker
    • 6. Spatel de eiwitten en slagroom door elkaar en daarna door het afgekoelde chocolademengsel
    • 7. Verdeel de chocolademousse over coupes of schaaltjes en laat ze 2 uur opstijven in de koelkast
    • 8. Verwijder de kroontjes van de aardbeien
    • 9. Pureer of hak de helft van de aardbeien fijn en meng ze door de creme fraiche
    • 10. Serveer de chocolademousse met daarnaast de hele aardbeien, schep er met twee eetlepels de aardbeiencreme naast en garneer met blaadjes munt

    Voedingswaarde

    • 13 eiwit (g)

    • 59 koolhydraten (g)

    • 54 vet (g)

    • 774 kcal

    Waardeer dit gerecht