boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Mini-pizza’s met pesto, geitenkaas en paprika

    Deze mini-pizza’s met pesto, geitenkaas en paprika zijn lekker voor erbij, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht!

    Instructies

    • 1. Voorbereiding: als je de pesto zelf maakt, begin daar dan mee (pesto uit een potje kan natuurlijk ook). Doe de knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een vijzel of keukenmachine. Stamp of maal alles fijn.
    • 2. Voeg de basilicum toe en maal het geheel fijn. Schenk er al roerend de olijfolie bij. Breng op smaak met zout en peper.
    • 3. Was de puntpaprika en rooster hem op de hete grill om en om tot hij zo goed als zwart is. Laat een kwartiertje afkoelen in een schaal afgedekt met plasticfolie.
    • 4. Rol het pizzadeeg uit en steek er rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede. Pel de afgekoelde paprika, snijd in vieren en verwijder het zaad. Snijd of trek de paprika in reepjes.
    • 5. Schep in het midden van elk deegrondje een theelepel pesto en leg daar een plakje geitenkaas op. Verdeel de reepjes gepofte paprika er overheen en garneer met de pijnboompitten.
    • 6. Bereiding: bak de pizza’s in 4 á 5 minuten af op een goed hete pizzasteen (of ovenplaat) op de barbecue.

    Waardeer dit gerecht