boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Memphis style hamburger van Arlette Hovinga

    Arlette Hovinga haalde dit recept persoonlijk op in het Amerikaanse Memphis. Sindsdien voor haar geen barbecue meer zonder deze zurige saus.

    “Twee jaar geleden reisde ik voor het eerst naar Amerika. Ik had mijn studie stopgezet en wilde graag in de muziek werken. Ik kwam in Memphis terecht bij een festivalorganisator. Via hem kwam ik in contact met Medicine Bill, die mij het recept van de Memphis sauce gaf. De Memphis-saus is gebaseerd op azijn en dus wat zuurder. Ik maak ’m bij elke barbecue.”

    Instructies

    • 1. Smelt de boter en bak de ui en knoflook zachtjes aan.
    • 2. Voeg hier alle overige saus-ingrediënten aan toe, maar als laatste de azijn.
    • 3. Als de smaken goed gemengd zijn, draai je het gas uit en laat je de saus afkoelen.
    • 4. Het is een vrij zurige saus die het goed doet bij kip, rund en varken.
    • 5. Bereid de burgers op de barbecue op de Amerikaanse manier. Dat wil zeggen: gaar het vlees langzaam met indirecte warmte (niet te heet) en veel rook door bijvoorbeeld rooksnippers, van tevoren geweekt in water, aan de briketten toe te voegen en het deksel op de barbecue te plaatsen.
    • 6. Snijd de broodjes doormidden en leg ze ook even op de barbecue zodat er een grillstreepje ontstaat.
    • 7. Bouw de broodjes op met een beetje coleslaw, de bacon, de burgers, de kaas en de saus.
    • 8. Leg de bovenkant van het broodje erbovenop.

    Waardeer dit gerecht