boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Linzencurry

    Een smeuïge curry van wortel en linzen met kokosrijst gaat er wel in op een druilerige dinsdag.

    Instructies

    • 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang de helft van de aangegeven hoeveelheid water voor de kokosmelk en snijd alvast de bosui in ringen.
    • 2. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Was de wortelen en snijd in plakken. Verwijder de schil van de ui en de knoflook en snipper beiden. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper, schil de gember en snijd beiden fijn.
    • 3. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en fruit de ui, de knoflook, de gember en de rode peper 3-4 minuten tot alles glazig is geworden.
    • 4. Zet het vuur hoog, voeg de komijn, de kerrie, de aardappelen en de wortel onder voortdurend roeren toe en blus na 2-3 minuten af met 20 ml water en het blik tomaten.
    • 5. Zet het vuur laag en laat het geheel met het bouillonblokje en tweederde van de linzen zachtjes pruttelen.
    • 6. Pureer na 15 minuten met een staafmixer tot een grove massa. Meng de rijst met de bosui en breng op smaak met peper en zout en garneer de curry met de rest van de linzen, de limoen en eventueel wat verse koriander of peterselie.

    Waardeer dit gerecht