boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Kruimelige appel-cheesecake

    Deze kruimige appel-cheesecake is de winnaar van de Coop appeltaartenwedstrijd van 2017. En dat proef je!

    Instructies

    • 1. Vet de springvorm in met het klontje boter. Mix 120 gr van de biscuitkruimels met 40 gr pecannoten, de suiker, 1 tl kaneel en de gesmolten boter in een grote kom.
    • 2. Doe het mengsel in de taartvorm en druk het stevig tegen de bodem en zijkant. Bak de taartbodem 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
    • 3. Klop de roomkaas met 100 gr van de basterdsuiker tot een glad geheel. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoor, gevolgd door het vanille-extract. Giet dit mengsel in de taartvorm.
    • 4. Mix de stukjes appel met 1 tl kaneel, 75 gr basterdsuiker en 30 gr biscuitkruimels. Verdeel het appelkruimelmengsel samen met de overgebleven pecannoten over de taart.
    • 5. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem 60 minuten op 180 graden.
    • 6. Tip! Als de bovenkant te donker wordt, doe er dan aluminiumfolie overheen en zet hem wat lager in de oven. Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

    Waardeer dit gerecht