boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Kruidenflensjes met paddenstoelenragout van Edwin Florès

    Edwin Florès is veel in het bos te vinden en gek op paddenstoelen. Hij maakt er in een handomdraai de lekkerste recepten mee, zoals deze paddenstoelenragout met kruidenflensjes. 

    “Eten uit de natuur doe ik al heel lang. Paddenstoelen hebben iets mysterieus. Er gaan allerlei spannende verhalen over, van kabouters tot dodelijk vergif. Dat was voor mij een trigger om me erin te verdiepen. Mijn eerste paddenstoel at ik toen ik acht was en zat te vissen. Hij zag er lekker uit en ik had trek. Nee, ik ben niet ziek geworden.”

    Instructies

    • 1. Borstel of veeg de padden- stoelen schoon en snijd ze in plakjes
    • 2. Snijd het spek en de zongedroogde tomaatjes in reepjes
    • 3. Bak het spek uit, voeg de paddenstoelen en tomaat toe
    • 4. Bak kort op hoog vuur
    • 5. Voeg de sherry, kruiden en crème fraîche toe
    • 6. Meng bloem met zout in een kom
    • 7. Maak een kuiltje in de bloem en breek daarin de eieren
    • 8. Giet de melk erbij en klop met een mixer goed door elkaar
    • 9. Voeg cognac en fijnge- sneden verse kruiden toe en als laatste de gesmolten boter
    • 10. Vet een koekenpan in met olie en bak hierin dunne flensjes. Vul de flensjes met de ragout

    Voedingswaarde

    • 340 kcal

    • 23 vet (g)

    • 18 koolhydraten (g)

    • 12 eiwit (g)

    Waardeer dit gerecht