boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Krentenbrood

    De krentenwegge van Bastiaan en Marina is prijswinnend, maar hun krentenbrood is zeker niet minder lekker.

    Instructies

    • 1. Laat de krenten of rozijnen een half uur wellen in lauwwarm water. Doe ze daarna in een vergiet en laat ze een nacht drogen.
    • 2. Kneed van alle andere ingrediënten een deeg. Eventueel kun je hier een broodbakmachine voor gebruiken. Laat het deeg een kwartier rijzen. Kneed vervolgens de krenten of rozijnen voorzichtig door het deeg. Kneed ze niet kapot en zorg ervoor dat alle krenten mooi verdeeld in het deeg zitten.
    • 3. Maak nu een bol van het deeg en laat het een half uur rijzen. Sla nu heel voorzichtig de deegbol plat tot een ronde schijf. Vouw aan twee kanten van het deeg de zijkanten iets om zodat er een rechthoekige deegplak ontstaat.
    • 4. Rol de deegplak nu voorzichtig op tot een rolletje en leg het in het bakblik. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.
    • 5. Bak het brood vervolgens 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Als het brood klaar is, haal je het voorzichtig uit het bakblik en bestrijk je de bovenkant direct met gesmolten roomboter.

    Waardeer dit gerecht