boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Brabantse koude schotel

    Een heerlijk gerecht om met zijn allen te delen. Ideaal voor feesten en partijen!

    Instructies

    • 1. Dag van tevoren: zet het water op met schenkel of soepvlees en de bouillonblokjes. Laat zeker 8 uur op een laag vuurtje trekken; niet aan de kook brengen.
    • 2. Schil de aardappelen en kook ze in 10 minuten bijna gaar. Giet af en laat afkoelen, snijd ze dan in kleine, gelijke stukjes.
    • 3. Snijd of pluk het afgekoelde vlees in stukjes. Hak de augurken en uitjes met een koksmes in gelijke stukjes.
    • 4. Schil de appels en snijd ook deze in gelijke stukjes. Laat de doperwten en wortelen goed uitlekken, snijd de wortels in stukjes en voeg dan alles bij elkaar.
    • 5. Maak een saus van de mayonaise, mosterd, azijn, worcestersaus, peper, zout en eventueel wat bouillonpoeder naar smaak. Meng de saus goed door alle andere ingrediënten. Zorg dat het geheel niet te vet wordt: voeg de saus in delen toe tot het genoeg is.
    • 6. Schep het mengsel op een grote schaal en strijk glad. Garneer met partjes ei en tomaat, plakjes augurk, zilveruitjes en asperges. 

    Waardeer dit gerecht