boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Kliekjeskroketten van Lucy Kortram

    Deze kliekjeskroketten, het prijswinnende kliekjesrecept van Kliekjeskoningin Lucy Kortram, is heerlijk als warm lunchgerecht of als hapje bij de avondmaaltijd.

    Tip! Lekker op een broodje met een beetje sla, een plakje tomaat en mosterd.

    Instructies

    • 1. Doe het stamppotkliekje in een kom.
    • 2. Voeg de bloem toe en kneed het tot een soepel mengsel waar je goed stevige, ovaalvormige kroketten van kunt vormen.
    • 3. De kroketten zijn ongeveer 7 centimeter lang en 3 centimeter dik. Ze moeten nog een beetje vochtig zijn.
    • 4. Rol de kroketten door het paneermeel en leg ze op een bord op een laagje bloem.
    • 5. De bloem zorgt ervoor dat de kroketten niet blijven plakken.
    • 6. Doe ze nú in de diepvries en haal ze er pas uit als ze diepgevroren zijn.
    • 7. De kroketten moeten bevroren zijn om gefrituurd te kunnen worden.
    • 8. Zet de friteuse aan of zet een pan met plantaardige olie op het vuur.
    • 9. Zorg dat de olie 180 graden Celsius is.
    • 10. Haal de kroketten uit de diepvries en en laat ze in de olie glijden.
    • 11. Frituur ze in 8 minuten krokant en bruin.
    • 12. Laat de kroketten uitlekken op een vel keukenpapier.

    Waardeer dit gerecht