boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Klassieke appeltaart

    In de finale van de Coop bakwedstrijd 2017 maakten Joanne en Aleida deze heerlijke klassieke appeltaart.

    Instructies

    • 1. Schil de appels en snijd in plakjes. Doe de plakjes in een kom, voeg 1,5 eetlepel kaneel toe en roer er doorheen. Laat koel staan. Verwarm de oven voor: elektrische oven 180°C, heteluchtoven 165°C.
    • 2. Bereid het deeg volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bekleed met ongeveer 2/3 de bodem en zijkant. Bewaar het restant. Verdeel de appelplakjes over de bodem.
    • 3. Maak met de rest van het deeg rolletjes en leg die om en om op de appelplakjes. Dus onder, boven, onder, boven. Zo krijg je een mooi patroon.
    • 4. Bestrijk met de bolle kant van een theelepeltje de rest van de geklopte eieren over de rolletjes.
    • 5. Zet de taart 60 minuten in de oven. Leg er een bakpapiertje onder voor als het eventueel gaat lekken. Als de appeltaart gaar is, haal je hem uit de oven.
    • 6. Tip! Houd je net als Aleida en Joanne van een iets nattere appeltaart? Doe hem dan met springvorm en al direct uit de oven in een zak (bijv. een pedaalemmerzak). Zo trekt het vocht lekker in het deeg.

    Waardeer dit gerecht