boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Kipspiesen teriyaki

    Lekker lakken tijdens het bakken!

    Instructies

    • 1. Voorbereiding: laat de houten prikkers een half uur weken in warm water.
    • 2. Maak de kippendijen schoon, ontdoe ze van het grove vet en snijd de kip in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
    • 3. Snijd de taugé en bieslook in stukjes van 1 cm. Hak het witte deel van de bosuitjes fijn. Kneus of hak de cashewnoten grof.
    • 4. Meng de taugé, bieslook, bosui en cashewnootjes door elkaar en doe de mix in een kommetje. Verdeel de stukjes kip over de prikkers.
    • 5. Bereiding: rooster de kipspiesjes boven open vuur en smeer ze met een kwastje meteen in met de teriyakisaus. Draai de stokjes na 3 minuten om en smeer weer in. Herhaal dit een paar keer tot de kip donkerbruin en gaar is.
    • 6. Lak nog even af en bestrooi met de mix. Garneer de stokjes eventueel met een paar blaadjes gehakte koriander.

    Waardeer dit gerecht