boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Kipkarbonades met walnotensaus

    Instructies

    • 1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de kipkarbonades rondom goudbruin
    • 2. Blus ze af met de wijn
    • 3. Voeg bouillon, laurierblaadjes, koriander, zout en peper toe en stoof de kip met deksel op de pan 25 minuten
    • 4. Maal de gepelde knoflook en walnoten fijn
    • 5. Meng in een dun straaltje de rest van de olijfolie en de helft van het citroensap door het notenmengsel
    • 6. Voeg zout en peper naar smaak toe
    • 7. Schep de kipkarbonades uit de pan en houd ze even warm
    • 8. Giet het braadvocht door een zeef bij de walnotensaus
    • 9. Klop de eieren los met de rest van het citroensap en de nootmuskaat en giet dit in een steelpan
    • 10. Giet beetje bij beetje de notensaus erbij tijdens zachtjes verwarmen. De saus bindt iets maar mag niet koken
    • 11. Serveer de saus bij de kipkarbonades

    Voedingswaarde

    • 32 eiwit (g)

    • 4 koolhydraten (g)

    • 57 vet (g)

    • 660 kcal

    Waardeer dit gerecht