boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Kerrie-lofsoep met spekjes en stukjes appel

    Instructies

    • 1. Verwijder de buitenste bladen van de struikjes witlof. Snijd een stuk van de onderkant. Snijd de lof in dunne reepjes
    • 2. Snijd de geschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in kleine stukjes
    • 3. Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig
    • 4. Verhit de boter in een soeppan
    • 5. Roer met een garde de bloem door de boter
    • 6. Laat dit mengsel op een laag vuur 2 minuten zachtjes bakken
    • 7. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe
    • 8. Blijf met de garde roeren
    • 9. Voeg als de bouillon kookt de lofreepjes en appelstukjes toe
    • 10. Laat alles 4 minuten zachtjes koken
    • 11. Roer de spekblokjes en kerriepoeder door de soep
    • 12. Breng de soep eventueel op smaak met zout
    • 13. Dien de soep op in kommen of in diepe borden

    Voedingswaarde

    • 4 eiwit (g)

    • 10 koolhydraten (g)

    • 10 vet (g)

    • 146 kcal

    Waardeer dit gerecht