boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Kabeljauwschotel van Jaap Kwakman (de 3 J’s)

  Jaap Kwakman (38 jaar) is zanger/gitarist van de populaire band De 3 J’s. Als rechtgeaarde Volendammer eet hij het liefst vis. 

   “De plek waar we optreden, bepaalt hoe we eten. Tijdens festivals is het vaak even vlug een broodje. Maar als we in een theater staan, gaan we naar een cateraar en laten die man er een feestje van maken. Als we in het kleedlokaal van het theater aankomen, wordt er direct gevochten om de gerechten met vis. Bieten of rode kool met kabeljauw bijvoorbeeld. Als de vis uit de magnetron komt, ruikt het hele kleedlokaal meteen naar vis en denkt iedereen: ‘Daar heb je die Volendammers weer’.”

  “In de Heineken Music Hall of openluchttheater Caprera in Bloemendaal wordt er voor je gekookt en mag je zelf kiezen wat je wilt eten. Mag alles zijn, maar wij kiezen steevast voor een stoofpotje. Weet je tenminste zeker dat je geen brandend maagzuur krijgt tijdens het concert. Dat is een gewoonte geworden. Net als Fisherman’s Friend trouwens. Zijn we helemaal verslaafd aan. Als we er in de auto achterkomen dat we er geen hebben, rijden we linea recta naar een tankstation: ‘vrienden kopen!’ Over verslavingen gesproken. Dulles, De Witte en ik zijn de drie jojo’s. We moeten erg uitkijken met snacks, anders worden we kilo’s zwaarder. We letten goed op elkaar, maar toch zijn die bitterballen na een optreden altijd weer op.”

  Instructies

  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • 2. Zet een pan met water op om de rijst in te koken en breng het water aan de kook.
  • 3. Doe de oestersaus en de ketjap in een ovenschaal.
  • 4. Leg de vis erbovenop en leg de uien, paprikablokjes, preiringen en cherrytomaten eromheen.
  • 5. Doe de schaal in de oven en bak de vis in 20 minuten gaar.
  • 6. Kook ondertussen de rijst gaar zoals staat omschreven op de verpakking.
  • 7. Haal de vis uit de oven als de kabeljauw gaar is en laat de schaal iets afkoelen.
  • 8. Strooi de fetablokjes en de pijnboompitten eroverheen en serveer met de rijst.

  Waardeer dit gerecht