boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Indische van maïssoep Jeanne van Lienden

    Jeanne van Lienden (68) uit Almelo “Dit recept is van mijn oma uit Indonesië. Mijn moeder maakte het zo af en toe en later heb ik het ‘ontdekt’. Ik heb er zelf de kip aan toegevoegd, zodat het een maaltijdsoep werd. Het is snel te maken met niet veel ingrediënten en toch heel smakelijk!”

    Instructies

    • 1. Trek van de kippenbout 0,8 liter bouillon. Pluk het vlees van de kip en leg het vlees apart.
    • 2. Voeg kerrie-, sereh-, paprikapoeder en maïs toe aan de bouillon en kook dit 10 minuten. Schep 4 eetlepels maïs uit de soep voor de garnering.
    • 3. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de room langzaam door de soep en doe het vlees terug in de pan. Breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer de soep met de apart gehouden maïs en fijngehakte peterselie.

    Waardeer dit gerecht