boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Hertenbiefstukjes met paddestoelen en spekjes

    Echt een heerlijke herfstig gerecht: hertenbiefstukjes met paddestoelen en spekjes.

    Instructies

    • 1. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan in ongeveer 8 minuten op een niet te hoog vuur knapperig en lichtbruin. Voeg halverwege de baktijd de uisnippers toe.
    • 2. Verhit 20 gram boter in een tweede koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Roer de wijn en de peperkorrels door de gebakken champignons. Roer de spekblokjes en champignons door elkaar.
    • 3. Verhit 100 gram boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes even aan beide kanten. Temper de hittebron en bak de biefstukjes nog eens ongeveer 4 minuten per kant. Dan zijn ze rosé gebakken. Breng op smaak met zout.
    • 4. Schep de biefstukjes uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden en laat ze 4 minuten rusten.
    • 5. Roer de aanzetsels los van de bodem en voeg het champignonmengsel toe. Verwarm dit mengsel en roer de room erdoor.
    • 6. Verdeel de hertenbiefstukjes over de borden. Schep het champignonmengsel met de romige saus over de borden. Bestrooi met de bieslook. Geef bij dit gerecht tagliatelle of een andere pasta en peultjes of haricots verts of sperziebonen.
    • 7. Wijnadvies: dit rijke en smaakvolle gerecht vraagt om een rode wijn, eerder verfijnd dan zwaar. Bordeaux Supérieur, Haut-Médoc, Pomerol, Châteauneuf-du-Pape uit de Rhône of een stevige Bourgogne (14-16ºC).

    Waardeer dit gerecht