boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Groentechips van Annemiek Ziessen

  Wil je genieten van chips? Maak ze dan zelf een stuk gezonder van groenten. Annemiek Ziessen deelt haar knisperende geheim voor deze lekkere snack.

  Instructies

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de aardappels en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Waarmee je dat doet, moet je zelf weten. Annemiek gebruikt een mes.
  • 2. Kijk of de plakjes droog zijn. Dep ze indien nodig met keukenpapier droog. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes op de bakplaat. Strooi zout over de plakjes. Besmeer de plakjes daarna met een zeer dun laagje olijfolie. Doe dit met een kwastje en zorg dat de plakjes helemaal bedekt zijn. Als je er teveel op smeert, worden de chips niet knapperig. Strooi het paprikapoeder erover. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de chips 10 minuten. Zet dan de oven op 150 graden Celsius en bak de chips nog eens 10 minuten. Houd de chips goed in de gaten. Elke oven werkt anders, dus leer je oven goed kennen. De chips zijn goed als ze knapperig zijn en nog niet te donker beginnen te worden. Haal de bakplaat eruit en laat de chips 15 minuten afkoelen op een rooster.

  Waardeer dit gerecht