boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Gevulde courgette met couscous en tonijn

    Courgette is een makkelijke groente en neutraal van smaak. Je kunt het combineren met alles wat je lekker vindt.

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • 2. Los het halve bouillonblokje op in 250 milliliter kokend water. Doe de couscous met een scheutje olijfolie in een schaal, voeg de bouillon toe en roer het geheel goed door.
    • 3. Dek de schaal af met een deksel of theedoek en laat het geheel 10 minuten staan.Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een theelepeltje.
    • 4. Leg de uitgeholde courgettes in een met olijfolie ingevette ovenschaal en gaar ze ongeveer tien minuten in de oven.
    • 5. Rooster de pijnboompitten, snijd de paprika in kleine blokjes, de bosuitjes in ringen en de snoeptomaatjes doormidden.
    • 6. Laat de tonijn uitlekken en snijd de feta in kleine blokjes.
    • 7. Roer de couscous goed door met een vork, de korrels moeten los zijn. Voeg de tonijn, feta, paprika, olijven, tomaatjes, pijnboompitten, basilicum en bosuitjes toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
    • 8. Vul de courgettes met het mengsel, strooi de overgebleven feta eroverheen en bak het geheel nog circa 10 minuten in de oven. Serveer per persoon 2 halve courgettes.

    Waardeer dit gerecht