boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Gazpacho van geroosterde tomaten

    Soep is dé manier om veel groente binnen te krijgen. Deze heerlijke koude soep is een gazpacho met geroosterde tomaten en zit boordevol vitamines!

    Instructies

    • 1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Halveer de tomaten, snijd grote tomaten in vieren. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat, op de schil, dus met de binnenkant naar boven.
    • 2. Bestrooi met zout, peper en besprenkel met olijfolie. Verdeel vier tenen ongepelde knoflook tussen de tomaten.
    • 3. Zet de bakplaat in de oven en laat de tomaten een uur roosteren. Haal na een uur uit de oven. Verwarm het water met het bouillonblokje. Laat de knoflooktenen en de tomaten een beetje afkoelen.
    • 4. Doe de tomaten met de gepelde tenen knoflook in de keukenmachine. Voeg de bouillon toe.
    • 5. Meng het geheel in de keukenmachine (of met de staafmixer) tot een gladde soep. Voeg meer water toe als je de soep te dik vindt.
    • 6. Laat de soep afkoelen en voeg dan de fijngesneden basilicum toe. Breng op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Serveer de komkommerblokjes bij de soep en laat iedereen zelf de gewenste hoeveelheid komkommerblokjes in de soep scheppen.

    Waardeer dit gerecht