boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Fruitige appelkruimeltaart

    Deze fruitige appelkruimeltaart is naar een recept van Claudia Hocks en Renske Janssen, finalisten in de Coop bakwedstrijd van 2017.

    Instructies

    • 1. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Laat de schil gewoon zitten. Snijd de appels in stukjes, doe in een kom met kaneel, citroensap en rozijnen.
    • 2. Rooster de noten kort in een droge pan. Voeg toe aan het appelmengsel, dek af en zet even weg.
    • 3. Meng alle ingrediënten voor het deeg met de hand in een kom. Blijf mengen tot het precies goed is. Voeg wat zelfrijzend bakmeel toe als het deeg te plakkerig wordt. Laat het deeg vervolgens even rusten.
    • 4. Meng alle ingrediënten voor de kruimels met elkaar. Let op! Meng niet te lang, het moet kruimelig blijven.
    • 5. Vet een springvorm in en bekleed met het deeg. Strooi het paneermeel op de bodem en voeg vervolgens de appelvulling toe. Strooi de kruimels over de appels.
    • 6. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C in ongeveer 70 minuten gaar. Bedek de bovenkant met aluminiumfolie als hij tijdens het bakken te donker wordt.
    • 7. Tip: Bereid de vulling een dag van te voren. Smaken kunnen dan goed mengen en de abrikozen en rozijnen nemen het vocht uit de appels op.

    Waardeer dit gerecht