boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Friese uiensoep

    Ontdek het geheim van echt Friese ‘sipelsop’.

    Instructies

    • 1. Maak de uien schoon en snijd de uien in kwart ringen. Smelt de roomboter in de pan en wacht tot de boter bruist. Doe de uien en het spek erbij en bak de uien glazig op middelmatig vuur.
    • 2. Voeg de tomatenpuree en de tijm toe en draai het vuur zacht. Meng alles en roer regelmatig gedurende 2 minuten. Blus dit alles af met de Beerenburg en giet daarna de azijn en runderbouillon erop.
    • 3. Breng de soep aan de kook en laat de soep 40 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng hem dan op smaak met zout, geraspte nootmuskaat en witte peper.
    • 4. Zet de oven op de hoogste grillstand of 200 graden. Bestrooi de sneetjes brood met de geraspte kaas en laat die in de oven smelten.
    • 5. Schenk de soep in soepborden of kommen en leg een gegratineerd broodje op de soep.
    • 6. Tip! voor een vegetarische soep vervang je de runderbouillon door groentebouillon en laat je de spekjes weg.

    Waardeer dit gerecht