boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Frambozenkruimelvlaai

    In deze oogstrelende vlaai proef je de Limburgse zomer!

     

    Instructies

    • 1. BODEM: Maak voor de deegbodem het water lauw (niet heet!) en los de gist erin op. Doe het zout onderin een grote kom en zeef de bloem erboven.
    • 2. Maak een kuiltje in de bloem en voeg boter, suiker en het ei toe. Schenk het gist/melkmengsel erbij. Kneed het geheel tot een glad, soepel en luchtig deeg met de hand of een keukenmachine of mixer met deeghaken. Kneed het deeg dan nog even goed door met de hand op een met bloem bestoven werkblad.
    • 3. Plakt het erg aan de handen, voeg dan nog wat bloem toe. Is het te stijf, giet er dan een scheutje melk bij. Zet het deeg ongeveer een half uur op een warme plaats om te rijzen, afgedekt met een vochtige doek. Kneed het deeg na het rijzen opnieuw. Rol het uit tot een ronde lap waarmee de hele vlaaivorm bedekt kan worden. Bekleed de ingevette vorm met het deeg.
    • 4. Verwijder het deeg dat over de bodem uitsteekt door er met de deegroller overheen te rollen. Prik het deeg op een paar plekken in met een vork en strooi er een dun laagje paneermeel overheen.
    • 5. KRUIMELS: Meng voor de kruimels de basterdsuiker en bloem in een kom en voeg de koude boter toe.
    • 6. VULLING: Voor de vulling snijdt je de boter in het bloem/suikermengsel in kleine stukjes. Voeg de eidooier en het zout toe. Wrijf met de vingers de boter in het bloemmengsel fijn. Blijf wrijven tot de ingrediënten helemaal gemengd zijn en als kruimels aan elkaar hangen.
    • 7. Breng de melk en het water aan de kook, voeg het puddingpoeder toe en roer. Verdeel de pudding gelijkmatig over de deegbodem.
    • 8. Maak de frambozen fijn in een kom en voeg hieraan de suiker en het bindmiddel toe. Roer dit goed. Verdeel de frambozenmix gelijkmatig over de vlaai. Als laatste verdeel je de kruimels over de vlaai.
    • 9. Plaats de vlaai 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Zet een schaaltje water in de oven om te voorkomen dat de korst uitdroogt.
    • 10. Kijk na 20 minuten en draai de vlaai als de ene kant bruiner is dan de andere. De vlaai is gaar als de vulling en het deeg bruin zijn en het deeg loslaat van de vorm. Haal de vlaai direct uit de oven en uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

    Waardeer dit gerecht