boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Eton mess: pavlova met rode vruchtjes

    Wat kun je doen met kerstkliekjes? Dit recept is van Cyrilein Evertsen (21): “Met kerst maken wij vaak een grote pavlova met rode vruchtjes. Als we iets overhouden, is het de volgende dag weer feest! Het recept is supersimpel: je hoeft alleen maar alles bij elkaar te gooien. Vandaar ook de naam ‘mess’, het is een beetje een bende. Misschien vind ik dit eigenlijk nog wel lekkerder dan de pavlova zelf…”

    Instructies

    • 1. Hak 500 gram aardbeien of ander rood fruit in grove stukken. Meng deze in een kom met 2 theelepels aardbeiensiroop.
    • 2. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.
    • 3. Breek de overgebleven pavlova of ander schuim (ga uit van ongeveer 4 meringuenestjes) in stukken, maak ze vooral niet te fijn.
    • 4. Haal een flinke schep aardbeien uit de kom en bewaar deze. Spatel nu de stukken schuim en de slagroom door de aardbeien in de kom.
    • 5. Verdeel de Eton mess over 4 mooie glazen en schep er de rest van de aardbeien overheen.
    • 6. Je kunt ook nog een blaadje munt toevoegen, dat ziet er leuk uit en smaakt lekker fris.

    Waardeer dit gerecht