boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Wat eten we vandaag: Andijviestamppot met rookworst en spekjes


    We hebben deze week heerlijke Hollandse pot op het menu: Andijviestamppot met rookworst en spekjes
.

    Instructies

    • 1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken.

    • 2. Kook de aardappelen 18 minuten, giet ze af en bewaar 100 ml van het kookvocht. Stamp de aardappelen samen met het kookvocht tot een puree. Voeg een klontje boter en de andijvie toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. 

    • 3. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en bereid de jus ook volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

    • 4. Verhit, terwijl de rookworst opwarmt, een koekenpan zonder olie. Bak de Julienne spekreepjes in 8 minuten rondom krokant.

    • 5. Verdeel de stamppot samen met de rookworst, de spekjes en de jus over de borden.

    Waardeer dit gerecht