boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
  Let op: Dit is geen online bestelling.
  Sending Message

  Sambuca drop-ijs van masterchef Australia Ben Ungermann

  Ben Ungermann werd beroemd om zijn ijs tijdens Masterchef Australia 2017. Speciaal voor ons deelt hij zijn sambuca-drop-ijs recept, met een vleugje Hollands.

   

   

  Instructies

  • 1. Sambucasiroop: Doe 2 kopjes Sambuca in een steelpan en breng aan de kook. Wanneer de drank begint te koken, steek je de drank met een lucifer aan om de alcohol te verbranden. De vlam zal vrij hoog zijn. Het is belangrijk om het mengsel te roeren tot het vuur verdampt.
  • 2. Blijf inkoken tot minder dan de helft van het mengsel overblijft: ongeveer de inhoud van driekwart van een kopje.
  • 3. Neem een ​roestvrijstalen schaal en vul met ijs, voeg koud water toe. Neem een ​​andere kom en zet deze bovenop de ijswaterkom en voeg hier de sambuca (nu ingekookt tot een siroop) toe. Laat afkoelen tot het dik is.
  • 4. IJs: Schraap het merg uit het vanillestokje en breng deze samen met de melk en de slagroom aan de kook.
  • 5. Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop dit kort door. Schenk de kokende slagroom al roerend langzaam op de eidooiermassa en klop alles goed door. Verwijder het vanillestokje.
  • 6. Giet het mengsel terug in de pan. Verwarm het op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker begint te worden. Je maakt nu een custard. Om te controleren of het mengsel goed is, doop je een spatel in de custard en trek je er een streep doorheen; als de custard niet meteen dichtloopt, is deze goed. De temperatuur moet ongeveer 80 ᵒC zijn, dus laat het mengsel vooral niet koken.
  • 7. Haal de custard van het vuur en schenk hem (eventueel door een zeef) in een kom. Laat het mengsel afkoelen en bij voorkeur een nacht staan in de koelkast.
  • 8. Afmaken: Als het mengsel de juiste dikte heeft, meng je de kleurstof, de sambucasiroop en het zoethoutpoeder erdoor. Giet de afgekoelde custard in de ijsmachine en draai dit tot ijs.

  Waardeer dit gerecht