boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Het beste van Gelderland: Dikke jennensoep

    De echte dikke jennensoep werd gemaakt van de bonen uit doorgeschoten snijbonen: dikke jennen. In de Gelderse regio liet men de bonen speciaal hiervoor langer doorgroeien.

    Instructies

    • 1. Was de bonen en laat ze 24 uur weken in een pan met water
    • 2. Voeg na die 24 uur het soepvlees en de laurier bij de bonen en het weekwater en breng alles aan
de kook
    • 3. Laat dit anderhalf uur op laag vuur pruttelen
    • 4. Snijd de preien in flinke ringen en was het zand eruit
    • 5. Voeg de prei, fijngesneden selderij en de rijst toe aan de soep
    • 6. Breng alles aan de kook en laat de soep vervolgens nog 30 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken
    • 7. Voeg de laatste 20 minuten de rookworst in z’n geheel toe
    • 8. Haal het soepvlees eruit. Snijd het klein en voeg het weer bij de soep
    • 9. Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze ook weer bij de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.

    Voedingswaarde

    • 965 Kcal

    • 38 vet (g)

    • 84 koolhydraten (g)

    • 62 eiwit (g)

    Waardeer dit gerecht