boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    De zuurkoolstamppot met ananas van Simone van den Berg

    Simone van den Berg ging samen met een vriendin de uitdaging aan om één maand lang elke avond voor een geldbedrag van €1,50 per persoon te koken. De foodblogster gaf aan het behoorlijk lastig te vinden om lekkere recepten te bedenken, maar creëerde uiteindelijk deze creatie: zuurkoolstamppot met ananas.

    “Ik deed dit voor de lol, maar voor sommige mensen is het de realiteit”, vertelt Simone. “Voor hen plaats ik ook nu nog budgetrecepten op mijn site.”

    Simone volgen? Kijk op simoneskitchen.nl.

    Instructies

    • 1. Schil de aardappelen en kook ze samen met de zuurkool in gezouten water. Terwijl dit kookt, bak je spekjes krokant in een koekenpan.
    • 2. Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn en vang het kookvocht op. Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot. Gebruik indien nodig het kookvocht of een beetje ananassap uit het blikje om de stamppot extra smeuïg te maken.
    • 3. Roer de spekjes met het vrijgekomen vet erdoor. Wil je een magere variant? Laat het vet weg en gebruik een beetje melk om de stamppot romiger te maken.
    • 4. Snijd de ananas in kleine blokjes en meng door de stamppot. Serveer indien gewenst met een rookworst.

    Waardeer dit gerecht