boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    De uientaart van Marianne van der Maarel

    Marianne van der Maarel bedacht dit recept voor een uientaart nadat ik met mijn dochter een paar dagen in Münster was geweest. “Ik at sinds lange tijd een Duitse Flammkuchen.”

    “Als kind heb ik het vaak gegeten doordat we dicht bij de Duitse grens woonden. Ik was dol op de belegde deegbodem. Deze keer at ik er eentje met zoetige uien en kaas. Omdat ik dol ben op de combinatie zoet en hartig heb ik er nog meer zoetig- en hartigheid aan toegevoegd. Vandaar de dadels, de druiven en de gerookte bacon. Vooral de bacon geeft deze taart pit.”

    Instructies

    • 1. Verhit de olie in een koekenpan en braad de uien aan.
    • 2. Voeg tijm, peper en zout toe en zet het vuur lager.
    • 3. Laat de uien in 15 tot 20 minuten karamelliseren.
    • 4. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Rol het bladerdeeg uit en vouw de buitenste rand een klein beetje om zodat er een opstaand randje ontstaat.
    • 6. Verdeel het uienmengsel over de bodem en beleg deze vervolgens met dadels, druiven en baconreepjes. Zet de taart 18 minuten in de oven.
    • 7. Haal de taart eruit en verdeel de zachte geitenkaas erover.
    • 8. Zet de taart nog een minuut in de oven om de geitenkaas warm te laten worden.

    Waardeer dit gerecht