boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Clafoutis met blauwe bessen van Ralph Poeth

    Vlees, vis en groenten kunnen prima op de barbecue, maar toetjes? Patisserie-expert Ralf Poeth doet het. Probeer eens zijn clafoutis met blauwe bessen. 

    Van oorsprong is clafoutis Frans gebak van kersen overgoten met een soort van dik pannenkoekenbeslag. Varianten zonder kersen, maar met ander fruit worden flaugnarde genoemd. Bijvoorbeeld met appel, perzik, vijg, pruim of banaan.

    Instructies

    • 1. Vet een vierkante bakvorm in met boter en leg een laag bakpapier onderin tegen het plakken.
    • 2. Verwarm de barbecue voor op 160 tot 180 graden Celsius zodat er indirecte hitte ontstaat.
    • 3. Meng de eieren, de kwark, de room, het suiker en de maïzena in een kom en mix dit goed.
    • 4. Voeg tenslotte de blauwe bessen toe, maar houdt een handje achter voor de garnering.
    • 5. Roer nog even goed door.
    • 6. Door enkele kapotte blauwe bessen toe te voegen, krijg je een mooi gemarmerd effect.
    • 7. Bak de clafoutis op de barbecue in 30 tot 40 minuten gaar.
    • 8. Serveer met de achtergehouden blauwe bessen.

    Waardeer dit gerecht