boodschappenlijst
Je hebt nog geen artikelen aan je boodschappenlijstje toegevoegd
    Let op: Dit is geen online bestelling.
    Sending Message

    Carpacciorolletjes

    Oma Karien Kienhuis (70) uit Groot Welsden en kleinzoon Lucas de Graaf (14) uit Heemstede maken samen deze heerlijke carpacciorolletjes. Serveer de rolletjes op een bedje van rucola in een mooi glas.

    Instructies

    • 1. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in lange, dunne repen. Leg de repen op keukenpapier en strooi er een beetje zout overheen. Zo trekt het vocht uit de komkommer.
    • 2. Maak van de avocado, zure room, slagroom en limoensap een mousse. Je kunt hiervoor een staafmixer gebruiken. Voeg naar smaak een snufje chilipeper, zout en peper toe.
    • 3. Snijd de zongedroogde tomaten en het lente-uitje in kleine stukjes en hak de pijnboompitten klein.
    • 4. Meng de tomaten, het lente-uitje en de pitten door de mousse. Beleg de repen komkommer met carpaccio. Maak daarop een laag mousse en rol de repen voorzichtig op. Steek er eventueel een prikker door. Zo blijven de rollen stevig zitten.
    • 5. Een vegetariër aan tafel? Maak een carpaccio van biet. Schaaf een gekookte biet in dunne plakjes en dresseer dit verder zoals je met carpaccio zou doen.

    Waardeer dit gerecht